När bonnläpparna ska ut å fara i världen......

När bonnläpparna ska ut å fara i världen får flygbolaget knepiga telefonsamtal. Jag blev till exempel helt paralyserad av skräck när jag såg att den elektroniska flygbiljetten stod utställd på ett efternamn med oe i stället för ett ö. För går hörde jag ju att om det inte står exakt på biljetten som det står i passet så kan man glömma att komma in i USA. Den extremt trevliga tjejen på lufthansa lugnade mig och sa att det var helt vedertaget och inget att oroa sig för, hon upplyste mig dessutom om att det var helt normalt att jag inte fått en pappersbiljett på posten. Hon klarade ut alla bagageregler för mig och förklarade vad som gällde när man ska vara på flygplatsen. Två timmar innan här och tre timmar innan i USA. När jag pratat med henne föll minst en tre fyra resfeber stenar från mitt bröst. Dessutom visade det sig vara lätt som en plätt att ändra tiden som hyrbilen skulle hämtas! Pust!

Lucky me!

Nu väntar jag på att Drömmis ska komma in och duscha så att vi kan åka iväg på vår växlings- och shopping-runda.

Som ni säkert ser så har jag börjat få rejäl resfeber. Springer runt som en drogad höna känns det som!

Sicket Garv!

Lång arbetsdag avslutades med möte med partycrewet! I nuläget är vi nio stycken som har/ska fylla jämna (ojämna) år. Vi har kommit oss en bit i planeringen, lokal hyffsat klar, band hyffsat klart, och planer hyffsat klara. Nästa sittning blir 12 november.

Visst är vi hyffsat effektiva där vi sitter och rynkar våra pannor och försöker minnas hur vi gjorde förra gången. Vem kan ha gästlistan? är det nån som har mailadresser kvar? vad tog vi för biljetterna sist? ja frågetecknen är många när ett gäng halvblinda, halvsenila och stela medelåldringar ska tänka ihop. Det lustiga är att vi nog är den där första generationen som aldrig behövde bli vuxna, därför kör vi samma upplägg, samma musik - ja business as usual helt enkelt. Och jösses vad vi garvar när vi träffas. Det är lite kämpigt att ha möte när deltagarna sitter dubbelvikta, men det går!

När jag knäppt på datorn ringde hemtelefonen. Det var nån från nåt pocketboksförlag.

- Maria! (Bryskt, med basröst)
- Jag ringer från pocketxxxxx! Har du tid att svara på två frågor?
- Ja, (i samma tonläge)
- Tycker du om att läsa pocketböcker?
- Jag gjorde det när jag fortfarande kunde se! (fortf basröst och grinigt)
- öhhhh, ja ha, lyssnar du på hörböcker nu då? (med mycket osäkerhet i stämman!)
- Ja
- Vilken genre lyssnar du på??? (mycket nervöst)
- Blodiga Deckare! (I samma tonläge)
- Oj då! Tack då!
- Hrmmmm!!!!!

Ha ha ha! Stackars försäljare när fan flyger i mig!



Lämnar er med ett leende, i alla fall på mina läppar! (I'm evil moahaha!)

Bra camouflage!

Uppenbarligen lyckades jag till 100% med min kulturtantsförklädnad igår på bokmässan. Först blev jag anfallen av en liten man som tydligen skrivit en kokbok, gör alla det nuförtiden? Han undrade så om jag var intresserad av matlagning. Mitt bryska svar var "NEJ". Då försökte han förklara hur inspirerad jag skulle bli av just hans bok. JAG GILLAR INTE MATLAGNING! var mitt budskap. Då fattade han och la er. Tre steg senare blir jag attackerad av en något yngre och något längre man. Hans fråga var: "pysslar du?" Fortfarande samma svar "NEJ". Men han gav upp lättare.

Gick beslutsamt iväg på ljusparty ikväll. Skulle inte ha nåt! Vad händer? Kommer hem och har beställt, inte ljus dock, men en ljusstake. Men den var attans snygg och stilren, så det så!

Good night to y'all!