MMMMums

Dä ä gött med mat! Ifall om ni inte visste det. De närmaste veckorna kommer att ägnas åt att försöka göra smartare kostval och träna så mycket som går. Allt för att må bättre med mig själv. 
Fredagsmys, morotspinnar och Casal Garcia. Till middag blir det räkor i vitlökssås...Bara så ni vet.
 
 
Min chef måste tycka att jag är den veligaste av dom alla. Jag har tagit tillbaka min ansökan om tjänstledighet och lovat lämna besked nästa fredag hur jag ska ha det. Lutar nog åt att det får fortsätta som det gjort tidigare trots att det kommer en ny biträdande. Hon kommer inte än på ett bra tag och jag inser nog någonstans att hon behöver en liten inskolningsperiod. Möjligen kan det bli att jag går ner 10% i tjänst och tar varannan torsdag ledig, eller i alla fall de torsdagar jag har kurs. Om jag nu ska gå kursen den här terminen? Ja ni hör ju hur velig jag är. Egentligen är jag inte taggad på att plugga den här terminen. Problemet är att min undersökning bara kan genomföras nu och ingen annan tid så jag får lägga lite mental energi på det...
Är som sagt en usel fotograf men nu blommar det i körsbären i alla fall! 
 

Meen, hur svårt kan de va?

Undrar i mitt stilla sinne hur jävla svårt det kan vara att betrakta sitt jobb som just ett jobb. Har precis städat mig igenom hela huset efter sedvanlig torsdagshandling. Lyckas inte hejda mig själv från att gå in på jobbmailen och besvara diverste, trots att det är fem timmar sedan min arbetstid tog slut!!!! Jag är hopplös, komplett hopplös. Måste sluta med sånt här. 
 
I övrigt en bra om än kylslagen dag. Det i princip enda jag kan tänka på är att jag får äta frukost i morgon bitti.Det är i och för sig en angenäm tanke....
 
Helgen ser ut att bli lugn även denna. Fick precis veta att Evil Emil spelar i Uddevalla i morgon. Åh vad jag skulle vilja se det, men jag vet att efter jobbet i morgon så kommer jag inte ha en aning om vad det var som fick mig att vilja gå utanför dörren. Fredagströttheten kommer gissningsvis att slå till med full kraft. Helt berättigat efter en vecka där magen protesterat mot pulverdieten genom att väcka mig vid fyra-tiden på morgonen.... Det är tydligt att pulver tar sig igenom systemet fortare än fast föda. Men nu ska jag inte tråka ut er med mina avföringsvanor...
 
Ha en goer kväll så ska jag avnjuta en chokladshake (Varför i helsike kallas dom för det, påminner inte det ringaste om chokladshake... så det så!)

Ett jobb som är ett jobb...

Sökes: ett jobb som bara är just det, ett jobb. Inte en allt uppslukande passion. Jag är trött på att gå på i augusti och gå av skiftet i juni. Att säga upp all social kontakt med människor runt omkring mig  helt enkelt för att människoresursen är uttömd när jag kommer hem. Jag har förstått att det finns andra som inte har det så. Andra som lever för det som händer utanför jobbet. Som inte tillbringar nätter, helger och lov med att oroa sig över sina små skyddslingar. Jag vill verkligen inte ha det så här längre. Och så här är enda sättet jag kan ha det så länge jag jobbar med ungdomar. Jag engagerar mig i dom för att det är det enda jag kan. Jag kan inte distansera mig från dom. 
 
Jag kan distansera mig från korkade lagar, kommunpolitiker med storhetsvansinne och underliga styrdokument men det är det där med ungarna va, de kryper under skinnet på mig och stannar där. 
 
Kanske det till och med finns en och annan som läser det som vet det. Ni har ju med åren blivit ganska många som övergått från att vara mina elever till att bli mina vänner i stället. Det är jag så glad och tacksam för. Jag uppskattar er verkligen. Men just nu känner jag att mina "omvårdnadsresurser" är uttömda. Varken vill eller fixar att göra om processen en gång till. Kanske om jag släpper det en period att det skulle funka igen för det är ju såååå roligt men inte nu.