Att göra en humörvända...

Att göra en humörvända i ett allmänt deppigt hushåll är inte det lättaste. Försöker med lite mat, en drink och eventuellt en efterrätt. Kan kanske fungera. Det blir en stilla hemmakväll för inom närmaste framtiden planeras en liten inköpsresa.
 
Det bidde ingen träning idag men väl en mysig tur med gläsklipparen (jag det var ironi). Hatar att klippa gräs. I alla fall vårt. Min gamla filosofi om att mossa var det perfekta underlaget har kommit på skam. Mossa kan bli jävligt hög. Alldeles väldigt hög. Den vill liksom kväva gräsklipparen med sitt lurv. Slutar ofta med att klipparen hostar fräser och drar av ett lager jord. I morgon är planet ett magerumpalår-pass. Det första på bra länge. Säkert väldigt nyttigt. 
 
Alla kamrater som traditionsenligt ska hänga på Götaplatsen för att så småningom jagas bort av polisen får ha en trevlig kväll. Själv ska jag sitta under min korkek.

Zzzzzombietrött

Strandskator utan strand...

I säkert tio års tid nu har det kommit ett strandskatepar och bosatt sig på en av innergårdarna på jobbet. De tycks ha fattat något fel för någon strand finns där inte. Bara plattor, maskrosor och äppleträd. När jag försöker tänka ur deras perspektiv så inser jag att det kanske inte är en så dum plats ändå. Lätt att övervaka. Fri från blåst och otrevligheter. Inga människor som kommer och stör, de är ju på andra sidan rutan. De är nog inte så dumma ändå, men lite konstigt är det. 
 

Latinskt namn:
Haematopus ostralegus - vilket betyder, blodfotad ostronplockare.

Typiska kännetecken:
44 cm. Svart- vit dräkt, lång röd näbb, rödaktiga ben och röda ögon. Kan knappast förväxlas med någon annan fågel.

Finnes:
En utpräglad kusthäckare som förekommer allmänt i kustområderna från Bohuslän till norra Uppland. Därutöver förekommer den även kring de större insjöarna.

 

 
Nu ruvar dom. Snart kommer de söta små grå ungarna, ljuvliga!