Bajskorv, bajskorv, ditt namn är byråkrati!

Det här med nationella prov... jag gillar dem som betygsunderlag och som avstämning av vart man är på väg men... först satt vi 8-10 lärare i 2,5 dagar och rättade de skriftliga delarna. Ganska många mantimmar blir det. Dessutom lade vi en dag på att genomföra de muntliga proven. De skriftliga tog eleverna två hela förmiddagar att göra. Jag har två sjätteklasser. Jag har lagt 2 timmar på att sortera ihop alla provdelar på varje elev. Jag har avsatt tid till att läsa bedömningsinstruktionerna och kopiera upp blankett nummer ett där alla resultat ska in. Det tar låt oss säga fem minuter per elev (Varje poäng ska bokföras i rätt kategori... många poäng är det) så fem minuter kan vara lågt räknat. 5 x 58=290 minuter = 5 klocktimmar. Sedan ska resultaten in i kommunens databas. Efter det ska resultaten in i lärplattformen Unikum och dessutom fyllas på med omdömen om vad eleven ska göra för att utvecklas på rätt sätt. Gissa om jag är förbannad? Jävligt förbannad sa Bull!
Taggar: frustration, ilska, nationella prov, skola, undervisning;

Effektiv!

Veckostädningen tog över tre timmar! Det där med att rensa, det tar tid. Efter det dagens pw. Middagen blev en mästerinsats. Torskrygg med hemgjord vitvinssås. Presspotatis till hjärtat och vitlöks o chilichampinjoner till mig. Såsen var spännande att få ihop, men jag lyckades.

Nu ser vi nån underlig halvvästern från Australien. Mer spännande än så blir inte min dag. Dagens höjdpunkt är att ha pratat med sessorna. Dagens lågvattenmärke var att rensa avrinningsslangen till diskbänken. Där hade det samlats ett å annat de senaste nio åren...

Margarita är bra skit!


 
Har druckit årets första frosen Margarita. Det är bra skit! Mådde lite sisådär innan. Nu är till och med magkatarren kurererad.

Igår kväll var jag på Mangiamo i Alingsås och firade att rättningen av sexornas nationella prov är klar. Nu ska skiten bara bokföras på tre olika ställen. 60 elever, fem provdelar... Man kan bli mordlysten för mindre, jag lovar! Men maten var god. Vinet var gott och sällskapet extremt trevligt.

Nu försöker jag att få maken att vilja åka på Tatoo Meltdown i Trollhättan imorgon, vi får se hur det lyckas... Borde varit där med Pinupsystrarna, men vågade inte lova nåt bestämt efter den här veckan. Stressig var ordet, sa Bill.