Historieförfalskning

Jag har funderat på det här med Pippi o hennes icke politiskt korrekta språk. Har tänkt fram å tillbaka. Vridit och vänt på argumenten. Jag är stensäker på att om Astrid levt idag och skrivit sina berättelser så hade hon använt ett pk språk men...nu gjorde hon inte det. Hon levde och var verksam i en annan tid. En tid när orden som är så hemska idag inte hade samma värdeladdning. Eller i alla fall inte någon som de flesta var medvetna om. Det var en tid när det språket var norm. Jag hoppas att filmerna finns kvar oredigerade även om vi inte behöver visa dom sådana för ny publik. Varför? För att det är ett dokument över vad som varit, hur människor resonerat i ett annat sammanhang. Jag tycker nog inte vi ska göra mänskligheten bättre eller annorlunda än vad vi varit. Det är en del av pusslet som är vi. Man kan inte plocka bort delar av historien, utan att förvanska den.

Not a good morning!

Håller på att oroa ihjäl mig över en högst personlig sak. En personlig sak som för evigt kommer att förändra mitt och ett par tills liv. Nä, maken har inte gjort nåt nu heller.... I varje vart fall så har jag svårt att se  något med glädje även om jag försöker....

Pysslar om mig själv...

Efter jobbet var det dags för insättning av ny hormonspiral. Eftersom det var långt ifrån första gången så visste jag att förbereda mig. Det gör man genom att ta värktabletter innan.

Mitt inre känns lätt överkört ändå, så idag är det soffhäng på heltid. Så jävla tråkigt va! Men jag har i alla fall skrivit mitt tal till retorikkursen. Ska nog fila lite till på det och ta tid å så....hoppas jag löser det. 

Pratat med älsk på messenger också. Idag var det ingen värst kvalité på linjen. Det hade uppstått en del problem i form av en trilskande växellåda. Hoppas de får ordning på det idag.

Haft två riktigt bra lektioner idag. Inte illa alls. 

Nu blir det som sagt mer tråkigt soffhäng. Imorgon ska jag vara på banan på gymmet igen! 

Honduras folks!