Såååå mycket att göra...

Har landat i verkligheten igen och har massor att göra. Därav den dåliga uppdaterinen, men har tänkt att jag någon gång under helgen skulle sätta mig ner och försöka skriva ett längre inlägg med resebilder och så, men nu måste jag utfodra  min Drömprins innan vi ska ge oss in till den stora staden för att frysa lite vid cortegen....

San Fransisco

Hej gänget! Hoppas att allt är bra med er. Här är det prima liv även om semestern närmar sig sitt slut. Vi lämnade Hawaii bakom oss i lördags. Vi kom hit till San Fran sent i lördagskväll. En sån där tidsgrej ni vet. Igår var vi ute och åkte sightseeingbuss. Körde över Golden Gatebron bland annat. Sedan såg vi väl ungefär allt som finns att se här utom Alcatraz. Vi åkte gammaldags spårvagn i backarna också. Det var riktigt kul. Efter det blev det en tupplur på hotellet. Sedan bar det av till en Bluesklubb i Fishermans warf. Bra musik, riktigt äckliga Margarita.

I morse så tog vi båten till Alcatraz som faktiskt var betydligt intressantare än jag hade väntat mig. Men det är klart. Alcatraz är rena rama lyxhotellet om man jämför med Auschwitz (troligen felstavat).

En sak som stör mig i den här staden är alla uteliggare, tiggare och andra underliga sätt utanförmänniskor har att försörja sig på här. En kille satt och gömde sig i en låtsasbuske på trottoaren och skrämde folk. Sedan tyckte han att de skulle betala en dollar om de blev rädda...... Världens sämsta enmansband, .... en kille som stod och spelade och sjöng för dem som stod i kön till den gamla spårvagnen. Folk sover i portarna här.... Tiggarna är ganska mycket på om man säger så. Jag tar illa vid mig av tiggarna. Tycker det är skitjobbigt.

I morgon bär det av till Chikago. Där kan man väl kanske shoppa lite, eftersom vi då får lov att ha med oss en extraväska! Det har varit riktigt svårt att ta sig runt i tre veckor med så lite bagage. Vi har legat exakt på viktgränsen hela tiden.

Ikväll ska vi väl ta oss en tur ut på stan igen.

I morgon ska vi försöka få beställt vår äktenskapsintyg innan vi åker från USA. Det fixar vi nog.

Have a good one!

Mahalo! för alla gratulationer

Mahalo betyder tack på Hawaiianska för övrigt. Hale betyder hus. Det är nog mina språkkunskaper i ett nöstskal just nu. Sitter en stund med datorn efter lunchen som vi käkat på balkongen. Innan dess var vi nere  på den almänna stranden, mindre folk och större vågor än här, och badade en stund. Det var skitkul med vågorna, men jäkligt farligt skulle jag tro.

Gårdagens vulkan heter för övrigt Haleakala och betyder solens hus.

Monica, vi är fullt medvetna om vulkanskrället på Island. Vi har följt dess härjningar med spänning och bävan. Semester är skönt men man vill ju gärna kunna ta sig hem också. Förhoppningsvis går det vägen om inte skrället får ett utbrott till.

Jag hoppas ni har det skönt därhemma. Eftersom det är torsdagförmiddag här så kan jag ju säga att vi ses om ungefär en vecka! Sedan börjar verkligheten igen. Men det har varit helt fantastiskt med ett litet break.

Kram på Er!